Fyldte fuger

Hvis fugerne mellem fliserne er af ældre dato, vil de have en stor resistens overfor ukrudt. Den naturlige forsejling er nemlig ganske hård, og gør det svært for ukrudtsfrø at spire. Derfor kan det være en god idé at tjekke op på fugerne. Hvis der allerede er ukrudt mellem fliserne, anbefaler vi, at dette fjernes, inden fugerne tjekkes og eventuelt fyldes efter.

Fej fliserne

Et godt trick til forebyggelse af ukrudt mellem fliserne er, at feje fliserne ofte. Det er allerede kendt, at der hvor der er meget trafik – eksempelvis hvor man dagligt går ud til bilen eller lige ved havedøren – ikke gror ukrudt. Derfor kan det hjælpe at feje fliserne ofte, da man dermed stresser ukrudtet.

Kosteskaft med søm

Hvis skaden er sket, og man finder ukrudt og mos mellem fliserne, så kan man stadig fjerne dette på en helt miljøvenlig måde. Mange tyer sig hurtigt til bekæmpelsesmidler, men ukrudtet vil hurtigt komme igen, da der kan være ukrudtsfrø i fugerne, samt de gamle rødder stadig hænger fast. En både miljøvenlig og ergonomiske løsning er derfor et kosteskaft, hvor der bankes et søm i enden. Sømmet bøjes let (husk at benytte et langt søm), og vendes så med sømmet ned af. Nu kan man trække sømmet igennem mellemrummene, hvor ukrudtet befinder sig, og få ukrudtet væk på denne måde. En ganske fin måde, hvor man har mulighed for at stå oprejst.

Kogende vand

Hvis man har et mindre område, så kan det være ganske fint at koge noget vand i en elkedel, og efterfølgende hælde det kogende vand ud over ukrudtet. Princippet i kogende vand er, at plantens temperatur bringes op til kogepunktet og cellestrukturen dermed sprænges. Ukrudtet vil derfor dø, og man kan efterfølgende feje resterne væk. Dog anbefaler vi ikke kogende vand til større områder, da man dermed skal koge alt for meget vand, og rende meget frem og tilbage.

Den hardcore metode

Vi har tilladt os at kalde dette for ”den hardcore metode”, da den er langt mere tidskrævende end som så. Den handler nemlig om, at pille hver enkel flise op, og dermed kunne fjerne rødderne fra ukrudt, som har vokset gennem længere tid (nogen i flere år). Efterfølgende vil det være nødvendigt at fylde fugerne på ny, men dermed har man en helt ny fuge, som ikke indeholder ukrudtsfrø og rødder. Husk at eftertjekke fugerne, så de er fyldte. Halvfyldte fuger giver nemlig kun mulighed for nyt ukrudt, som kan vokse uforstyrret mellem fliserne.

Uanset hvad, så håber vi, at du for bugt med ukrudt mellem fliserne!
Rigtig god fornøjelse!