Hvad er flisepest?

Hvad er flisepest?

Hvad er flisepest?

Flisepest er en underlig størrelse. Der findes mange slags belægninger og begroninger på fliserne, og en af dem man typisk ikke ønsker, er netop flisepest, da denne laver tydelige spor på fliserne, og er derfor ikke til at overse.

Men hvad er flisepest helt nøjagtigt?

Flisepest er en lille organisme, som også kaldes lav – det er en sammenvoksning af svamp og alger. Der findes et hav af forskellige slags flisepest, og her snakker vi altså flere hundrede forskellige slags. Pesten på flisernes ses typisk som runde cirkler, eller blomsterlignende vækster på fliserne, og farven variere, alt efter hvilken art der er tale om. Her ses både hvide, grønne, gule og sorte vækster på fliserne.

Sådan noget flisepest findes typisk på terrasser og i indkørsler, hvor miljøet er fugtigt, og hvor området ligger i skygge. Et rigtigt paradis for flisepest faktisk.

Hvad kan jeg selv gøre?

Vi får rigtig tit forslag ind til hvordan man kan fjerne sådan en flisepest fra sine fliser, så vi har valgt lige at gennemgå nogle af de råd, som vi oftest hører.

Eddike på fliserne er et af de råd der ofte kommer ind. Eddike skulle kunne fjerne alt, lige fra mos til alger og flisepest. Dog er eddike en syre, og derfor nedbryder denne cementen i betonfliser, hvilket er med til at nedbryde fliserne. Vi anbefaler ikke, at man bruger eddike på fliserne!

En anden kendt metode, og om nok de fleste tyer sig til – højtryksrenseren. Du skal dog være opmærksom på, at du ved brug af en højtryksrenser åbner flisens overflade, og gør denne mere ru, så nye alger, flisepest og begroninger har nemmere ved at bide sig fast i fliserne. Så hvis du vælger højtryksrenseren, så husk at imprægnere fliserne efterfølgende.

Hvad anbefaler I?

Vi anbefaler helt klart, at man til fjernelse af flisepest på betonfliser, anvender en Patio Cleaner, og eventuelt i forbindelse med en fliserens, som effektivt kan fjerne snavs samtidigt. Til snavs og opfriskning af fliserne, anbefaler vi selv vores Bollerup Jensen Fliserens, som er udviklet som en miljøvenlig rens. Efter rensen, er det vigtigt at få imprægneret fliserne med en imprægnering, som er udviklet til netop betonfliser. Bollerup Jensen Fliseimprægnering giver både er flot og rent resultat, men som også styrker fliserne.

Når fliserne er imprægneret, bliver vedligeholdelse også nemmere fremover, hvor nye begroninger kan fejes af.

For at fortælle lidt om vores produkter, og hvor nemt det faktisk er, så har vi nedenfor lavet en lille video.

Rigtig god fornøjelse!

 • Bollerup Jensen Terrasserens

  Terrasserens

  Varenr. 7680Rensen til træterrasser og andre træoverflader er udviklet til effektivt at fjerne snavs og belægninger på alle typer af træ. Brug den med god samvittighed og som et miljøv...
  Fra: 89,00 DKK Læs mere
 • Fliseimprægnering fra Bollerup Jensen

  Fliseimprægnering

  Varenr. 7650Husk at imprægnere dine fliser efter at du har renset dem. Imprægneringen er udviklet til at lukke de porøse overflader efter en fliserens. Dermed bevares det flotte resultat, ...
  Fra: 179,00 DKK Læs mere
 • Fliserens fra Bollerup Jensen

  Fliserens

  Varenr. 7600Fliserens er effektiv til fjernelse af snavs og belægninger på alle typer af betonoverflader som f.eks. fliser i indkørsler, terrasser og gangarealer. BEMÆRK - vores 2,5 lit...
  Fra: 89,00 DKK Læs mere