Hvordan imprægnerer jeg mine fliser?

Hvordan imprægnerer jeg mine fliser?

Hvordan imprægnerer jeg mine fliser?

Vi oplever at rigtig mange blot renser deres fliser. Enten med vores Fliserens, eller med en højtryksrenser. Uanset hvordan du vælger at rense dine fliser, så er vores klare anbefaling, at man efterfølgende imprægnerer fliserne. Dette skyldes, at du ved en rens åbner flisernes overflade, og dermed gør den mere modtagelig overfor nye alger, flisepest og andre begroninger.

Hvis du har brugt en højtryksrenser, er det særligt vigtigt, at du ikke springer imprægneringen over, da fliserne slides af vandtrykket.

Vi har her lavet en udførlig guide til, hvordan du kan imprægnere dine fliser. Det er hverken noget der er besværligt eller tager lang tid.

Alt du skal bruge er:

 • En tryksprøjte
 • En dunk Fliseimprægnering

Med Bollerup Jensen Fliseimprægnering opnår du et flot resultat, og du får effektivt lukket flisernes overflade efter en fliserens. Desuden beskyttes dine fliser året rundt i alt slags vejr, og vedligeholdelse og rengøring af fliserne bliver kun nemmere.

Hvis du er mere til video, så har vi samlet en video nederst på siden, hvor vi både viser en fliserens og en efterfølgende fliseimprægnering.

1) Sørg for, at det areal der skal behandles er ryddet for havemøbler, krukker og andre løse genstande, så disse ikke rammes af imprægneringsvæsken. Sørg for også at tildække vinduer og vindueskarme, da imprægneringen især angriber glas og aluminium. Ved uheld, skal man straks rense det ramte område/den ramte genstand med rigeligt vand (varmt vand er mere effektivt).

2) Hvis det er helt nye fliser, kan du nøjes med at feje dem. Ellers anbefaler vi en Fliserens. Fliserne skal være tørre efter rensen, inden imprægneringen sprøjtes på. Læs her, hvordan du renser dine fliser.

3) I en ren tryksprøjte (håndsprøjte, havesprøjte eller rygsprøjte) blandes 1 del Bollerup Jensen Fliseimprægnering med 2 dele vand. Hvis hele dunken (2,5 liter) opblandes, kan det række op til cirka 75 m2.

(Ved større områder, så anbefaler vi at bruge en ergonomisk tryksprøjte, der tager hensyn til arbejdsstillingen. Her menes en tryksprøjte med forlænger.)

4) Ved brug af tryksprøjte, fordeles imprægneringen på fliserne, så de bliver våde, uden at efterlade vandpytter og søer. Tørretiden er cirka 1 time – alt afhængig af vejret. Det er vigtigt, at man imprægnerer fliserne i tørt vejr.

5) Når fliserne er imprægneret, er det let at vedligeholde dem. Snavs og belægninger kan fremover ikke bide sig så let fast, og de kan derfor fejes væk med en stiv kost. Desuden har dine fliser nu fået en fornyet styrke, og kan dermed holde i langt flere år.

Vi har lavet en lille video her, som fortæller hvordan man først renser fliserne, og efterfølgende imprægnerer dem.

Rigtig god fornøjelse!

 • Fliseimprægnering fra Bollerup Jensen

  Fliseimprægnering

  Varenr. 7650Husk at imprægnere dine fliser efter at du har renset dem. Imprægneringen er udviklet til at lukke de porøse overflader efter en fliserens. Dermed bevares det flotte resultat, ...
  Fra: 179,00 DKK Læs mere
 • Fliseimprægnering Hvid R2U øger styrken og farver dine fliser lysere

  Fliseimprægnering Hvid R2U

  Varenr. 7662Få flotte hvide eller lyse fliser med det samme! Vores Fliseimprægnering Hvid R2U er klar til brug lige fra dunken, og du kan se resultatet med det samme du bruger produktet. Fli...
  Fra: 145,00 DKK Læs mere
 • Fliseimprægnering R2U er effektiv og klar til brug med det samme

  Fliseimprægnering R2U

  Varenr. 7660Vi har udviklet vores populære Fliseimprægnering i en R2U version, som er 100% klar til brug. Du skal blot hælde produktet over i en havesprøjte, og sprøjte den direkte på fl...
  Fra: 65,00 DKK Læs mere

 • Praktisk håndsprøjte fra Trolla

  Håndsprøjte 2L

  Varenr. 1970-2LHåndsprøjten fra Trolla er særdeles velegnet til eksempelvis vinduessæbe til rengøring af vinduer. Eller drivhussæbe til forårsrengøring af drivhuset. Hånsprøjten er ogs...
  59,00 DKK Læs mere
 • Praktisk havesprøjte fra Trolla

  Havesprøjte 5L

  Varenr. 1970-5LSmart og praktisk tryksprøjte, designet med tragtformet åbning, så det er nemt og sikkert at påfylde beholderen. Niveauindikatoren viser desuden påfyldningsmængden, og man ka...
  149,00 DKK Læs mere
 • Smart rygsprøjte fra Trolla

  Rygsprøjte 15L

  Varenr. 1970-15LPraktisk rygsprøjte til at sprøjte store områder, som eksempelvis fliseområder, som skal imprægneres. Rygsprøjten bæres på ryggen eller på en lille sækkevogn (sækkevogn ...
  425,00 DKK Læs mere