Miljøvenlig og effektiv Fliseimprægnering

Hvornår kan jeg imprægnere mine fliser?

Hvornår kan jeg imprægnere mine fliser?

Det kan være svært at finde ud af, hvornår fliserne bør og skal imprægneres. For at få det absolut flotteste resultat, har vi her samlet en række gode råd, som kan sikre dig de flotteste fliser i mange år fremover.

Gode råd

 • Temperaturen skal være over 5oC
 • Tørre fliser er mere modtagelige overfor imprægneringen.
 • Vælg en overskyet dag, så solen ikke udtørre imprægneringen, før den er trukket ned i fliserne.
 • Sørg for at fliserne enten er rengjort med vores Fliserens først, eller feje nye fliser rene for skidt og snavs.

Hvornår på året?

Det er klart, at ikke hele året er egnet til imprægnering af fliserne. Eksempelvis kan det være problematisk at imprægnere fliserne, når de er dækket af sne. Vi anbefaler derfor, at du først starter imprægnering i foråret, hvor vejret er blevet lidt lunere. Vores imprægnering virker nemlig først optimalt, når temperaturen er over 5oC. Det er også vigtigt, at det ikke er alt for fugtigt i vejret, og at fliserne derfor er våde efter en omgang regn.

Kort og godt, rækker imprægneringssæsonen altså fra cirka april til midt oktober.

Hvor ofte?

Hvor ofte du skal imprægnere dine fliser, afhænger meget af flisernes stand, samt hvilket miljø fliserne befinder sig i.

Hvis du bor i et meget fugtigt miljø – det kan eksempelvis være tæt på en sø, eller måske i en skov, eller har fliserne i et område med mange træer, så kan det være en fordel af imprægnere 2 gange om året. Grunden til dette er, at der i disse områder er endnu større grobund for flisepest, og det vil vi selvfølgelig gerne undgå.

Bor du derimod i et ganske almindeligt dansk miljø, så bør det være nok at imprægnere én gang årligt, og for nyere fliser kan det være okay at imprægnere hvert andet år.

Rigtig god fornøjelse.

 • Bollerup Jensen Terrasserens

  Terrasserens

  Varenr. 7680Rensen til træterrasser og andre træoverflader er udviklet til effektivt at fjerne snavs og belægninger på alle typer af træ. Brug den med god samvittighed og som et miljøv...
  Fra: 89,00 DKK Læs mere
 • Fliseimprægnering fra Bollerup Jensen

  Fliseimprægnering

  Varenr. 7650Husk at imprægnere dine fliser efter at du har renset dem. Imprægneringen er udviklet til at lukke de porøse overflader efter en fliserens. Dermed bevares det flotte resultat, ...
  Fra: 179,00 DKK Læs mere
 • Fliserens fra Bollerup Jensen

  Fliserens

  Varenr. 7600Fliserens er effektiv til fjernelse af snavs og belægninger på alle typer af betonoverflader som f.eks. fliser i indkørsler, terrasser og gangarealer. BEMÆRK - vores 2,5 lit...
  Fra: 89,00 DKK Læs mere