Formaldehydfri lim

Hos Bollerup Jensen er vi i gang med at udvikle en miljørigtig lim, der er 100% formaldehydfri og samtidig er baseret på naturlige, genanvendelige materialer. Dette opnås ved at kombinere forarbejdede plantebaserede produkter med flydende silikater, som vi også kalder vandglas.

Formaldehyd er et kemisk stof, som bliver anvendt i lim, lak og træplader, og bliver brugt i fremstillingen af verdens spånplader, krydsfinerplader, MDF-plader m.m. Ydermere er formaldehyd yderst sundhedsskadeligt og er kræftfremkaldende.

Dermed kommer også et stigende pres fra de globale myndigheder, om at finde alternativer til formaldehydbaseret lim til fremstilling af spånplader og andre træplader.

Dette har selvfølgelig kun givet os endnu mere blod på tanden, for dette udviklingsprojekt.

Se videoen her, med vores formaldehydfri lim:

Limen er i sin første version velegnet til krydsfinerplader, hvor limen er testet i både laboratorie test og storskala test.

Krydsfinér produceret af Fuma Finér er godkendt efter EN 314 (Klasse 1) og limen er godkendt efter EN 12765 (Klasse C1).

Vi er hos Bollerup Jensen også stolte over at have vundet SUSTAINABLE BUILD’s Innovation Challenge 2016, for at have udviklet en formaldehydfri og miljøvenlig lim til træplader. Du kan læse meget mere om arrangementet her.

Vores projekt med formaldehydfri lim har været fondet af Miljøstyrelsens Program for Grøn Teknologi. Der er yderligere søgt om patent på lim-projektet i december 2011. PCT fasen er gennemført og ansøgningen er indleveret med positive tilbagemeldinger verden over.

Vi er åbne for samarbejde med potentielle samarbejdspartnere og interessenter.

Hvis du ønsker yderlige informationer om projektet, så er du velkommen til at kontakte vores tekniske chef:

 
BENT LARSEN
Teknisk chef

+45 22 32 76 07
bent@bollerup-jensen.dk