Hvad er kalium vandglas?

Kalium silikat, som vi ligesom de andre vandglas typer også betegner som kalium vandglas, er et alsidigt uorganisk kemikalie, der fremstilles ved smeltning af sand med kaliumcarbonat, også kaldet potaske. Efterfølgende opløses glasset i vand. Konsistensen er tyktflydende og væsken er klar.

Kalium vandglas er mere letopløselig end natrium vandglas

I dag producerer vi kun få optimerede kvalitets kaliumprodukter, men vi er absolut ikke begrænset til netop disse opløsninger. Vi har nemlig fuld ud mulighed for at udvikle og tilpasse produktet 110% til dig og dine behov. Og så står vi til rådighed med rådgivning, så vi sammen finder den bedste løsning.

Kalium vandglas anvendes ofte, hvor man har brug for større brandhæmning end natrium vandglas. Dermed kan denne type vandglas altså ikke brænde, og den bruges derfor hyppigt til blandt andet papirvarer, der skal brandsikres, være tætte og hårde, fyrværkere, samt i ildfast beton og som ingrediens i keramik til service og lignende.

Har du overvejet mulighederne ved brug af kalium vandglas? Du er velkommen til at kontakte os for mere information på +45 97 37 60 33 eller på mail info@bollerupjensen.dk.

Fakta

  • Kalium silikats kemiske formel lyder K2Si3O7
  • Opløsningen har en massefylde på ca. 1,4– 1,6 g/ml
Sikkerhedsdatablad