Hvad er natrium vandglas?

Vores natrium vandglas, eller natrium silikat, er fremstillet ved at smelte sand med en tilpasset mængde natriumkarbonat, som ender som glas. Dette glas opløses i vand under høj temperatur og tryk, og bliver til sidst til vandglas. Konsistensen kan nok nemmest betegnes som en tyktflydende, klar væske.

Egenskaber

Det er forholdet mellem silicumdioxid (SiO2), natrium (Na2O) og vand (H2O), som bestemmer hvilke natrium silikater der dannes, og hvilke egenskaber disse får. Et højere indhold af silicumdioxid giver en langt bedre vandresistens og en højere andel af natrium sænker viskositeten. Der findes et hav af varianter af natrium vandglas, og det hele munder ud i, hvilket behov den enkelte kunde har til produktet.

Lige så mange varianter der er af natrium vandglas, lige så mange anvendelsesmuligheder er der for produktet. Nogle af dem der kan nævnes, er blandt andet brugen af natrium vandglas i vaskemiddel, beskyttelse af vaskemaskine, proceshjælpemiddel ved pulver, vandrensningsanlæg, tætningsmidler i eksempelvis tunneller og stabilisering af jord.

Som sagt, er der næsten ingen grænser for anvendelse af vores natrium vandglas! Og alt efter den ønskede koncentration og egenskaber, så kan vi faktisk tilbyde flere forskellige produkter, og vi vil gerne hjælpe med rådgivningen, så du finder det helt rigtige silikat til netop dit behov.

Kontakt os for mere information på +45 97 37 60 33 eller på mail info@bollerupjensen.dk.

Fakta

  • Natriumsilikats kemiske formel lyder Na2Si3O7
  • Opløsningen har en massefylde mellem ca. 1,26-1,53 g/ml
  • Har tidligere været brugt til konservering af æg
  • Natrium Vandglas 37/40 2,5 L

    Natrium Vandglas 37/40 2,5 L

    79,00 DKK 63,20 DKK ex. moms
    Tilføj til kurv
Sikkerhedsdatablad - Alkalisk
Sikkerhedsdatablad - Neutral