Natrium Silikat

Bollerup Jensen er Danmarks eneste producent at flydende silikater og vi tilbyder i dag natrium- kalium- og litiumsilikat kvaliteter.

Natriumsilikatets kemiske formel er ‎‎Na2SiO3

‎Opløsningen af natriumsilikat har en massefylde mellem 1,26-1,53 g/ml‎

‎Forholdet mellem siliciumdioxid (‎‎SO2‎‎), natrium (‎‎Na2O‎‎) og vand (‎‎H2O‎‎) bestemmer, hvilken slags silikater der skal dannes, og hvilke egenskaber silikaterne vil have. En højere mængde siliciumdioxid vil give en bedre vandmodstand, mens en højere mængde natrium vil sænke viskositeten. Der er flere varianter af natriumvandglas med forskellige egenskaber afhængig af kundens behov. Natriumvandglas anvendes bl.a. i: vaskepulver, vandrensning, tekstilproduktion, ved etablering af tunneler som en jordstabilisator, papir- og gummi-produktion. ‎Altså et alsidigt produkt med mange brugsområder og vi arbejder løbende på at udvide paletten.

‎Vi tilbyder flere forskellige natriumsilikatkvaliteter og vi udvikler gerne nye tilpassede produkter sammen med jer, efter jeres specielle krav og behov.

Teknisk spørgsmål

Har du tekniske spørgsmål vedrørende vores produkter, så kan du kontakte vores tekniske afdeling på teknisk@bollerup-jensen.dk.